Wat is Kung fu?

martial arts, silhuettes, muay thai-291049.jpg

Kung fu (gongfu) is een Chinese term die losjes kan worden vertaald als “het vermogen om iets goed te doen”, en in de krijgskunsten verwijst kung fu vaak naar de karate- of kung fu-vaardigheden van een individu. Het kan ook verwijzen naar externe factoren zoals kung fu schoenen, kung fu films of kung fu eten. Of kung fuh, kung fooey, kungfued out… je snapt het wel.

De term stamt uit de Tang Dynastie in China (618-907 n.Chr.), maar werd pas eeuwen later op grote schaal gebruikt, toen hij begon voor te komen in documenten en historische verslagen over de verschillende scholen van wushu – Chinese gevechtskunsten – en hun stijlen entechnieken.

Hoe kung fu vandaag wordt gebruikt

In de moderne tijd is kung fu vaak gereduceerd tot een algemene term die specifiek verwijst naar karate in de Verenigde Staten en Europa. In China verwijst kung fu over het algemeen naar praktijken die verband houden met qigong of neigong – respectievelijk ademhalingsoefeningen en geesteskunst – hoewel kung fu in een populaire context steeds meer in verband wordt gebracht met Chinese krijgskunsten. Het kan zelfs worden gebruikt als een slang-woord voor “cool” of “geweldig”, en dat is waar het lastig wordt.

In het dagelijks Engels gebruik betekent kung fu ook elke vaardigheid ontwikkeld door lange oefening en training, net als het Japanse concept van do . Dus terwijl jij je vaders geweldige zelf gekookte Thanksgivingdiner, mag je het kung fu noemen zoveel je wilt. Je vader denkt misschien niet dat kung fu kung fu is, maar hij zal het er zeker mee eens zijn dat zijn kalkoen kung fu is.

In alle gevallen beschrijft kung fu over het algemeen een verbazingwekkende vaardigheid of prestatie die niet werd verkregen door traditionele training. En dat waren kung fu karate vaardigheden voor jou! Vergeet ons niet te volgen op social media voor meer karate tips en video’s!

Veel plezier met het oefenen van je karate technieken met vrienden en familie deze herfst – of het nu gaat om Thanksgiving diner of Halloween snoep – en onthoud: zorg er altijd voor dat je weet hoe je eten werd bereid voordat chWat is kung fu? Kung is de Chinese vertaling voor “hard werken” of letterlijk, “tijd. Fu betekent iets doen waar je van houdt voor de kost. Dus in wezen betekent kung fu hard werken aan datgene waar je van houdt. Voor de meeste mensen kan kung fu gedefinieerd worden als elke vaardigheid die mettertijd geoefend en geperfectioneerd wordt door oefening en discipline, zoals het vermogen om een andere taal vloeiend te spreken, een muziekinstrument vakkundig te bespelen, of zeer goed schilderijen/tekeningen/tekeningen te maken.

Kung fu kan gedefinieerd worden als het vermogen om de karate kata extreem goed uit te voeren. kung fu is een Chinese term die al sinds de oudheid gebruikt wordt en losjes vertaald “vaardigheid” of “prestatie” betekent. kung fu is een mengeling van emotionele, fysieke en spirituele elementen die ons in staat stellen grootsheid te bereiken op elk gebied dat we kiezen. kung fu omvat alle gebieden van het leven – geest, lichaam en geest – waardoor het een totale reis is naar singulariteit van het doel! In modern gebruik betekent kung fu vandaag de dag over het algemeen karate of kungfu vaardigheden. KungFu is in wezen een oefening die ontworpen is om innerlijke vrede naar boven te brengen door meditatie en zelfreflectie. Het woord zelf kan veel verschillende betekenissen hebben van industrie-specifiek jargon, slang woorden over karate tot kung fu leven. kung fu kan ook gebruikt worden als een slang woord voor “cool” of “groots”.

Kung fu is de studie en cultivatie van chi (Qi, uitgesproken als chee), wat energie betekent, en is in het Westen gepopulariseerd door kung fu films en televisieprogramma’s. Het begrip kung fu kan in geheel Azië worden opgevat als een begrip dat alle aspecten van menselijke kracht belichaamt door training en zelf-cultivatie. kung fu wordt in Amerika vaak gereduceerd tot kung fuh of kung fooey. In China verwijst kungfu over het algemeen naar praktijken die verband houden met qigong of neigong – respectievelijk ademhalingsoefeningen en geesteskunst – hoewel kungfu in een populaire context steeds meer geassocieerd met chinees kung fu karate. kung fu kan worden gedefinieerd als elke vaardigheid of prestatie die niet is verkregen door traditionele training en kung fu Boxing heeft kung fu karate vaardigheden voor u bereikt! Vergeet ons niet te volgen op social media voor meer karate tips en video’s!

Veel plezier met het oefenen van je karate technieken met vrienden en familie deze Thanksgiving – of het nu om een etentje of snoep gaat – en onthoud: zorg er altijd voor dat je weet hoe je eten bereid is voordat je het naar binnen hakt.