Voor groene huishoudens die gasloos willen wonen lekker duurzaam leven

Duurzaam wonen

Het maken van een duurzaam huis is een groeiende beweging. Door de veranderingen in het milieu kan duurzaam wonen een positieve invloed hebben op de planeet en haar bewoners.

Duurzaam zijn betekent rekening houden met het welzijn van zowel toekomstige generaties als die van de huidige generatie, terwijl een ecologisch evenwicht behouden blijft. Duurzame keuzes maken voor uw huis terwijl u erin woont is één manier om duurzaam te leven. Hier volgen enkele suggesties voor duurzaam wonen in huis:

— Gebruik zonnepanelen om duurzame energie te leveren voor huishoudelijk gebruik. Dit heeft geen negatieve gevolgen voor het milieu, maar heeft wel hoge initiële kosten, afhankelijk van het type systeem dat u krijgt. Dit kan door nieuwe panelen te installeren of een bestaand elektrisch systeem ermee aan te passen.

— Vervang alle gloeilampen binnen uw huis met fluorescerende of LED-lampen, om te besparen op het energieverbruik. Dit is een eenmalige aankoop die u zal helpen uw koolstofvoetafdruk op lange termijn te verkleinen.

— Voor duurzaam watergebruik kunt u aan de buitenkant van uw huis regentonnen plaatsen om regenwater op te vangen voor het besproeien van planten en gazons. U kunt ook duurzaam sanitair gebruiken door toiletten te gebruiken die zijn verpakt in gerecycled materiaal in plaats van septische tanks of traditionele spoeltoiletten te gebruiken.

— Heroverweeg uw persoonlijke vervoersgewoonten. Gebruik zoveel mogelijk duurzame vervoersmiddelen zoals lopen, fietsen of openbaar vervoer in plaats van autorijden. Dit vermindert de uitstoot van broeikasgassen door traditionele auto’s, wat bijdraagt aan de luchtvervuiling in huizen door ramen die openstaan om frisse lucht binnen te laten.

In plaats van duurzame keuzes te maken voor alleen uw huis, kunt u duurzame keuzes maken voor uw hele levensstijl. Duurzaam leven is een engagement dat toekomstige generaties ten goede zal komen en het welzijn van alle bewoners van de planeet.

– duurzaam leven duurzaam keuzes maken duurzame milieuveranderingen milieu-impact impact goed welzijn goed huishouden kleine veranderingen kleine veranderingen Het einde! 🙂

Is duurzaam wonen rendabel?

Duurzaam leven blijft een beweging voor degenen die het zich kunnen veroorloven, ook al hebben duurzame keuzes geen negatieve invloed op efficiëntie en welzijn. Het artikel gaat over duurzame keuzes die we maken in onze huizen en de positieve invloed die duurzaam leven heeft op de planeet en haar bewoners. De auteur verzuimt te vermelden dat duurzaam wonen hoge initiële kosten met zich meebrengt en dat duurzame alternatieven zoals zonnepanelen elke 20-30 jaar (of eerder) vervangen moeten worden, en LED-lampen binnen 3 jaar. Ik stel voor om geen duurzame alternatieve materialen te gebruiken zoals gerecycled toiletpapier omdat deze informatie subjectief is; sommige mensen verkiezen het boven gewoon toiletpapier. Er zou ook meer nadruk moeten worden gelegd op duurzame alternatieven zoals openbaar vervoer of de fiets in plaats van eigen auto’s/auto’s omdat deze gewoonten minder duurzaam dan duurzame alternatieven zoals duurzame vervoerswijzen.

Ervaring met wonen zonder gas

Stel je voor dat je in een huis woont waar geen gas is. Dat is precies wat een familie heeft gedaan en het heeft geweldig uitgepakt.

Het huis staat in Wellington, Nieuw-Zeeland en wordt van energie voorzien door zonnepanelen en een regenwateropvangsysteem. Hoewel ze geen aardgas gebruiken, zijn ze in staat om maaltijden te bereiden die smaken als op een gasfornuis of oven. Ze kunnen zelfs de afwas doen zoals ze dat normaal zouden doen met water en zeep.

Om het huis op te starten moesten er enkele veranderingen worden doorgevoerd om volledig van het aardgas af te kunnen, zoals nieuwe isolatie en rolluiken voor de ramen, zodat het zonlicht niet naar binnen schijnt op momenten dat het de elektriciteitsmeter van het huis snel zou kunnen doen ronddraaien, waardoor er te veel zou worden aangerekend. Eén huishoudelijk apparaat dat nog steeds op aardgas werkt is de boiler, maar zij maken gebruik van een zonneboilersysteem om het te verwarmen.

Om te wennen aan het leven zonder gas, hadden Kristina en Geoff Marsland een ‘gaskookplaat’ in hun huis die met een aansteker kon worden aangestoken. Een van hun zonen stelde voor om in plaats daarvan een oude elektrische oven te installeren, omdat ze al jaren gewend waren om daarop te koken. Dit huis voelt heel huiselijk en gezellig aan, ook al lopen er geen gasleidingen doorheen. Volgens Kristina Marsland is er geen reden waarom het ontbreken van gas in je huis je zou verhinderen om maaltijden te bereiden met allerlei soorten fornuizen of ovens.