Groene energie in huis halen

groene energie

De groene revolutie komt eraan, of u het nu leuk vindt of niet.

Een leverancier van groene stroom kan u helpen groene energie in uw huis te krijgen en uw huis ook groener te maken.

Als u de groene keuze wilt maken, zijn hier een paar dingen om over na te denken:

Welke groene stroom wil je? Elke groene energieleverancier varieert in hun bronnen van groene stroom en bij sommige kunnen klanten zelfs kiezen uit meerdere opties zoals wind- en zonne-energie of biomassa en hydro-elektriciteit. Hoe groen wilt u zijn? Er zijn groene energieleveranciers die groene stroomopties aanbieden met groene elektriciteit, groen aardgas, groene stookolie of groene biodiesel.

Waar komt uw groene energie vandaan?

De meeste leveranciers van groene energie hebben hun eigen groene energiegeneratoren waar ze de groene stroom produceren die hun klanten gebruiken. Maar sommigen kopen gewoon groene energie op de markt op en stoppen die in de huizen van hun klanten tegen een hogere prijs.

Wat betekent een meerprijs voor u? Sommige bedrijven verrekenen de kosten van milieuvriendelijkheid in de reeds bestaande tarieven, terwijl andere de kosten bovenop al het andere optellen. Houd dit in gedachten als u kijkt naar bedrijven die zowel groene als niet-groene producten en diensten verkopen, maar ook alleen groene energie.

Hoe groen zijn hun groene energieplannen? Voor groene energieleveranciers zijn groene energietarieven nog maar het begin. Sommige bedrijven promoten groene producten of diensten die samengaan met groene elektriciteit, terwijl andere zich alleen richten op de groene energieoplossing zelf. Wilt u aanvullende groene producten en diensten? Zo ja, zoek dan naar groene energieleveranciers die deze opties aanbieden als onderdeel van het totale groene plaatje.

Kunt u de duur van uw plan kiezen? Sommige mensen geven de voorkeur aan contracten met een kortere looptijd, omdat ze van leverancier willen kunnen veranderen als er iets misgaat of als ze ergens anders een betere deal vinden. Anderen geven de voorkeur aan een langere looptijd omdat ze op zoek zijn naar kostenstabiliteit in de loop van de tijd zonder zich zorgen te hoeven maken over prijsstijgingen tijdens hun contractperiode. Het optimale aantal maanden varieert afhankelijk van hoe groene energie leverancier die u overweegt, hoe groen ze zijn op de groene producten en diensten kant van de dingen, al dan niet groene stookolie is betrokken, welke groene energiebronnen ze aanbieden en nog veel meer. U kunt plannen vinden zo kort als een maand en zo lang als vijf jaar.

Welke groene voordelen wilt u? Sommige groene bedrijven integreren veel groene productlijnen met hun groene elektriciteit; anderen verkopen gewoon groene elektriciteit met een aantal extra ecologische voordelen voor de goede maatregel.

Welke invloed heeft uw keuze op uw portemonnee? Als het gaat om het kiezen van een groen energiebedrijf, varieert ieders totale rekening, afhankelijk van factoren zoals waar u woont, hoeveel energie u elke maand gebruikt en andere factoren die voor elk huishouden uniek zijn. Echter, als de kosten van groene stroom is inbegrepen in de groene stroomtarieven van uw groene energieleverancier, kost groene stroom meestal een stuk meer dan niet-groene stroom. Maar het is de extra kosten waard als je een groene impact wilt hebben op het milieu.

Groene energie klinkt misschien duur, maar leveranciers van groene energie hebben groene stroom voor iedereen beschikbaar gemaakt door groene plannen te maken die in bijna elk gezinsbudget passen. Als u op zoek bent om te gaan groen met groene stroom van uw huis, zullen de meeste bedrijven met u samenwerken om te komen met een betaalbare betaling plan voor hoge kwaliteit groene stroom.

Voldoening met warmtepompboiler

Warmtepompen zijn toestellen die warmte-energie overbrengen van een bron naar een doelgebied door middel van mechanische arbeid of elektriciteit. Warmtepompen worden gebruikt om warmte te transporteren omdat de overdracht van thermische energie door geleiding, convectie of straling efficiënter is wanneer de temperatuur van de bron hoger is dan de temperatuur van het doelgebied. Warmtepompboilers gebruiken het concept van warmtepompen om warm water en verwarming te produceren.

Een warmtepompboiler functioneert op dezelfde manier als een gewone boiler, in die zin dat hij warmte-energie overdraagt aan huishoudelijk warm water en verwarmingssystemen. Warmtepompen bereiken dit doel door middel van een buitenunit die warmte uit de omgeving verzamelt en die warmte vervolgens overdraagt aan een binnen unit binnenin het gebouw waar zich sanitair warm water en verwarmingssystemen bevinden. De collector-buitenunit kan buiten op een buitenmuur worden geplaatst of dak, of in de grond. Warmtepompboilers vereisen ook een warmtewisselaar die wordt gebruikt om warmte over te brengen tussen de binnen- en buitenunits. Warmtepompboilers zijn efficiënter dan gewone boilers omdat ze werken op elektriciteit in plaats van gas of olie. 

Warmtepompen zijn doorgaans vier keer zo efficiënt als conventionele elektrische boilers en twee keer zo efficiënt als aardgasketels met condensors als lage-temperatuurverwarmingsbronnen, zoals thermische zonnepanelen voor waterverwarming. Warmtepompen kunnen hogere efficiëntieniveaus leveren wanneer ze energie ontvangen uit hernieuwbare bronnen, zoals zonne-energie of systemen voor de terugwinning van afvalwarmte die energie genereren door verbranding. Een voordeel van het gebruik van een warmtepompboiler is dat er minder elektriciteit nodig is voor de opwekkingwarmte dan een gewone boiler of warmtepomp. Warmtepompboilers zijn geïnstalleerd in duizenden woningen en gebouwen in heel Europa, met hogere adoptiecijfers in Scandinavische landen zoals Denemarken.

technologieën vinden hun weg naar meer conventionele energiesystemen, inclusief hernieuwbare technologieën. Warmtepompen gebruiken elektriciteit om de binnen unit van het apparaat te laten werken, maar zijn ook afhankelijk van een secundaire energiebron – hetzij lucht of water – om warmte van een lage-temperatuurbron over te brengen naar een binnen unit in het gebouw waar warm water wordt gegenereerd voor douches en andere doeleinden.