asset tags

Asset tags bestellen? In dit artikel geven we je tips en informatie, die je goed kunt gebruiken wanneer je een asset tag nodig hebt.

Asset tags bestellen

Inhoudsopgave

asset tag laten maken

Wat zijn asset tags?

Asset tags bieden bedrijven en organisaties de mogelijkheid om hun waardevolle bezittingen eenvoudig en effectief te beheren. In dit artikel lichten we toe hoe ze werken en hoe ze toegepast kunnen worden in diverse sectoren. 

Asset tags zijn duurzame, zelfklevende etiketten met een unieke barcode of QR-code. Ze stellen bedrijven in staat om de locatie, status en onderhoudshistorie van hun fysieke assets bij te houden. Deze tags kunnen op vrijwel elk oppervlak geplaatst worden en zijn bestand tegen extreme weersomstandigheden, chemicaliën en slijtage.

De voordelen van een asset tag

 • Verbeterde efficiëntie: Met deze tags kunnen bedrijven snel en eenvoudig de locatie en status van hun bezittingen controleren. Dit vermindert de tijd die nodig is voor het zoeken en inventariseren van assets.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan de volgende situatie:

Stel je een IT-bedrijf voor met een groot aantal laptops, desktopcomputers, servers en andere apparatuur. Zonder een effectief beheersysteem kan het lastig zijn om te weten welke apparaten waar zijn, welke in gebruik zijn en welke mogelijk onderhoud nodig hebben. Dit kan leiden tot tijdverspilling bij het zoeken naar specifieke apparatuur en het kan ook leiden tot onnodige aankopen van nieuwe apparaten als gevolg van onjuiste inventarisatie.

Door dit op alle IT-apparatuur aan te brengen, kan het bedrijf een gecentraliseerd systeem opzetten om de locatie en status van elk apparaat te volgen. Wanneer een werknemer bijvoorbeeld een laptop nodig heeft, kan hij of zij eenvoudig de barcode of QR-code van de asset tag scannen om de laptop in gebruik te nemen. Dit zorgt ervoor dat de inventaris automatisch wordt bijgewerkt en dat het bedrijf weet welke apparatuur in gebruik is en waar het zich bevindt.

Daarnaast kunnen tags het bedrijf helpen bij het plannen van onderhoudstaken en het bewaken van de levenscyclus van apparatuur. Als een laptop bijvoorbeeld na een bepaalde tijd moet worden geüpdatet of gerepareerd, kan het bedrijf deze informatie koppelen aan de unieke barcode of QR-code van de asset tag en automatische herinneringen instellen voor toekomstige onderhoudstaken.

In dit voorbeeld helpt het gebruik van asset tags het IT-bedrijf om de efficiëntie te verhogen door beter inzicht te krijgen in de locatie en status van hun apparatuur, waardoor werknemers sneller en eenvoudiger toegang krijgen tot de benodigde middelen en het bedrijf beter in staat is om onderhoud en aankoopbeslissingen te plannen.”

 • Verminderd verlies en diefstal: Door het gebruik van asset tags kunnen bedrijven beter inzicht krijgen in hun bezittingen en eventuele onregelmatigheden sneller opsporen.
Een voorbeeld:

“Stel je een bedrijf voor dat gespecialiseerd is in de verhuur van professionele audiovisuele apparatuur, zoals camera’s, microfoons en lichtapparatuur. Bij het verhuren van dure apparatuur is het essentieel om de locatie en status van elk item nauwkeurig bij te houden, zodat verlies en diefstal tot een minimum beperkt worden.

Door een asset tag met unieke barcodes of QR-codes op elk verhuurbaar item aan te brengen, kan het bedrijf een gedetailleerde inventaris bijhouden. Wanneer een klant een item huurt, wordt de asset tag gescand en wordt de verhuurinformatie, zoals de naam van de klant en de huurperiode, geregistreerd in het systeem.

Dankzij de deze handige producten weet het bedrijf precies welke apparatuur uitgeleend is en wanneer deze naar verwachting zal worden geretourneerd. Als een item niet op tijd wordt teruggebracht of als er iets ongewoons wordt opgemerkt, zoals een apparaat dat op een ongebruikelijke locatie verschijnt, kan het bedrijf snel actie ondernemen om het probleem op te lossen.

In dit voorbeeld helpt het gebruik van asset tags het verhuurbedrijf om verliezen en diefstal te verminderen door nauwkeurige controle van de verhuurde apparatuur. Het stelt het bedrijf in staat om snel onregelmatigheden op te sporen en eventuele problemen op te lossen voordat ze leiden tot aanzienlijke financiële verliezen.”

 • Beter onderhoudsbeheer: Asset tags helpen bedrijven bij het plannen en bijhouden van onderhoudstaken, waardoor de levensduur van assets verlengd kan worden.

Een voorbeeld:

“Stel je een fabriek voor die zwaar productiematerieel gebruikt, zoals machines, transportbanden en industriële robots. Om ervoor te zorgen dat deze apparatuur efficiënt en veilig blijft werken, is regelmatig onderhoud en inspectie essentieel. Een ongeplande uitval van een machine kan leiden tot productievertragingen en hoge kosten voor het bedrijf.

Door asset tags op elk belangrijk stuk apparatuur aan te brengen, kan het bedrijf een gestructureerd onderhoudsschema opzetten. De unieke barcode of QR-code op de asset tag kan worden gekoppeld aan een onderhoudsdatabase die informatie bevat over de laatste onderhoudsbeurt, de vereiste onderhoudsfrequentie en eventuele vervangingsonderdelen die nodig zijn.

Wanneer het tijd is voor gepland onderhoud, genereert het systeem automatisch een melding met alle relevante informatie, zoals welke apparatuur onderhoud nodig heeft, welke taken moeten worden uitgevoerd en welke onderdelen mogelijk moeten worden vervangen. Onderhoudstechnici kunnen de asset tags scannen om de onderhoudshistorie van de apparatuur te bekijken en te bevestigen dat het juiste onderhoud is uitgevoerd. Zodra het onderhoud is voltooid, wordt deze informatie in de database bijgewerkt.

In dit voorbeeld helpt het gebruik van asset tags het bedrijf om beter onderhoudsbeheer te realiseren door het plannen en bijhouden van onderhoudstaken te stroomlijnen. Dit zorgt ervoor dat alle apparatuur op tijd en op de juiste manier wordt onderhouden, waardoor de levensduur van de assets wordt verlengd en het risico op ongeplande uitval en de daarmee samenhangende kosten wordt verminderd.”

Waar worden asset tags toegepast?

 • Gezondheidszorg: In ziekenhuizen en andere zorginstellingen worden asset tags gebruikt om medische apparatuur en instrumenten te volgen, zodat ze snel en efficiënt kunnen worden ingezet.
 • Onderwijs: Scholen en universiteiten gebruiken asset tags om hun IT-apparatuur, meubilair en andere waardevolle items te beheren en te beschermen.
 • Bouw en infrastructuur: Bedrijven in de bouwsector gebruiken asset tags om hun machines, gereedschap en bouwmaterialen te traceren en te onderhouden.
 • Transport en logistiek: Asset tags helpen transport- en logistieke bedrijven bij het beheren van hun wagenpark, containers en andere belangrijke assets.

Asset tags bestellen voor uw bedrijf?

Asset tags zijn een kostenefficiënte en praktische oplossing voor bedrijven en organisaties om hun waardevolle bezittingen te beheren. Door het gebruik van asset tags kunnen bedrijven hun efficiëntie verhogen, verliezen verminderen en een beter onderhoudsbeheer realiseren. In verschillende sectoren zoals gezondheidszorg, onderwijs, bouw en transport hebben asset tags hun waarde al bewezen.

Contactgegevens asset tags laten bestellen

 • Van Weerden Poelmanweg 9
 • 7602 PC Almelo
 • info@replato.nl
 • Tel:+31(0)5468611116
 • Nederland

Handige links