3X3 BASKETBALVELD AANLEGGEN

3×3 basketball is in opkomst in Nederland! De populariteit van de sport stijgt en dit zien wij ook terug in de aanvragen! Wij hebben al meerdere 3×3 basketbalvelden mogen inrichten in Nederland. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op!

Het 3×3 basketball in Nederland wint aan populariteit. Door de Olympische Spelen in 2021 is de sport nog bekender geworden. Het spel is sneller en dynamischer dan het oorspronkelijke basketbal wat we kennen, daarnaast is er minder ruimte nodig om het spel te spelen.

Vooral in Amsterdam zijn er veel nieuwe 3×3 basketbalveldjes gerealiseerd. Wij van W&H Sports zijn trots dat we hierin een rol hebben mogen spelen.

De afmetingen van een 3×3 basketbalveld zijn anders dan een normaal basketbalveld. 3×3 basketball wordt op een half-court gespeeld met één basket.

3X3 basketbalveld in Bussum

Afgeronde 3x3 basketball projecten

3x3 Basketball Amsterdam

Realisatie van een 3x3 basketbalveld in een nieuwbouw wijk in Amsterdam.

3x3 Basketball Bussum

Ti Vargas Grin, initiatiefnemer van het 3x3 basketbalveld in Bussum aan het woord.

3x3 Basketball Amsterdam

Het Nelson Mandelapark in Amsterdam voorzien van een 3x3 basketbalveld.

“De rubberen tegels van W&H Sports dempen, waardoor ik op latere leeftijd ook nog kan basketballen. Daarnaast is de afvoer het regenwater uitstekend, waardoor we weer snel kunnen basketballen na regenval.''

Ti Vargas Grin

Ti Vargas Grin, Initiatiefnemer 3×3 basketbalveld Bussum

FAQ's 3x3 basketball

Regelmatig krijgen wij vragen over 3×3 basketball. Hiernaast zijn de meest gestelde vragen weergegeven.

3×3 Basketball (ookwel Streetball genoemd) is een aparte discipline in de basketbalsport en is in 2021 zelfs een Olympische Sport. Wereldwijd zijn er ruim 250 miljoen (!) beoefenaars van de sport. De sport kan zowel indoor als outdoor gespeeld worden. 

Dit zijn belangrijke afwijkende regels ten opzichte van het traditionele basketbal:

– Er is één officiële bal, met het gewicht van een mannenbal en het formaat van een vrouwenbal;

– Officiële wedstrijden duren 10 minuten of totdat een team 21 punten heeft behaald; Er is een 12 seconden schotklok in plaats van 24 seconden. Binnen deze tijd dient een team te scoren of een scoringspoging te doen;

– Er is geen driepuntslijn, maar een tweepuntslijn. Elke score achter deze lijn is twee punten waard, elke score erbinnen telt voor 1;

– Er zijn geen persoonlijke fouten, maar teamfouten;

– Zodra een team een scoort mag het andere team meteen doorgaan door de bal te dribbelen of te passen. Zodra een team buiten de tweepuntslijn is geweest mag er weer worden gescoord.

Voor 3×3 basketball zijn weinig materialen nodig. Het enige dat men nodig heeft is een basket en optioneel een modulaire sportvloer!

+31(0)252 683 300 | Haverstraat 71, Nieuw Vennep, 2153 GD | Tijdens kantoortijden geopend